Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimukset

Tutkimukseen myös ilman lähetettä

Ultraääni on nopea ja turvallinen kuvantamisen muoto, jolla voidaan helposti tarkistaa muun muassa usean sisäelimen tilanne sekä verenkiertoelimistön sairauksia. Ultraäänitutkimukseen voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä, tarkistus mielessä, sillä siinä ei käytetä lainkaan haitallista säteilyä. Tutkimus on vaaraton, ja sitä tehdään myös lapsille ja raskaana oleville. Ultraäänitutkimuksen tekemiselle ei ole estettä. Tutkimuksen tekee radiologian erikoislääkäri ja tutkimus kestää 10-20 minuuttia.

Ultraääniohjausta käytetään hyväksi myös erilaisissa toimenpiteissä, kuten esimerkiksi kudos- ja solunäytteiden otossa. Radiologikeskuksessa ei tehdä sydämenultraäänitutkimuksia tai gynekologisia ultraäänitutkimuksia.

Tarjoamme ultraäänitutkimuksia kaikissa kiinteissä toimipisteissämme. Ajan tutkimukseen voit varata valitsemasi toimipaikan ajanvarausnumerosta. Mahdolliset esivalmisteluohjeet saat ajanvarauksen yhteydessä.

Ultraäänitutkimus ei vaadi jälkiseurantaa eikä aiheuta rajoituksia normaaliin elämiseen. Jos tutkimuksen yhteydessä tehtiin toimenpide, saat jälkihoito-ohjeet tutkimuksen jälkeen.

Ultraäänitutkimukseen sisältyy automaattisesti Radiologin kirjallinen lausunto. Jos tutkimukseen on yksityislääkärin lähete, olet oikeutettu Kela-korvaukseen.

Ultraäänen avulla voidaan tutkia muun muassa:
• vatsan aluetta (sappirakko,maksa, haima, munuaiset)
• kaulan aluetta
• verisuonia ja veren virtausta
• lihaksia tai niveliä​

Lataa tästä ultraäänitutkimusten esivalmisteluohjeet.

Ultraääni hinnasto

Rintojen ultraääni
Ennen Kela-korvausta: 153€ -162€
Kela-korvauksen jälkeen: 135€ -144€

Vatsan alue alk.
Ennen Kela-korvausta: 92€
Kela-korvauksen jälkeen: 78€

Imusolmukkeet alk.
Ennen Kela-korvausta: 289€
Kela-korvauksen jälkeen: 221€

Kaula ja yläraajat alk.
Ennen Kela-korvausta: 113€
Kela-korvauksen jälkeen: 92€

Alaraajat alk.
Ennen Kela-korvausta: 197€
Kela-korvauksen jälkeen: 179€

Katso koko hinnasto